top of page
  • jokulata

Gálffi László

Budapesten, 1952. november 16-án született Gálffi László, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Kollégái mondták róla egy korábbi köszöntőben: „Ő korunk egyik legnagyobb színésze, legkülönösebb karaktere, egyik legműveltebb, legokosabb, legkomolyabb színházi embere. Imádom, ahogy verset mond!


Számomra ő az örök Kánya! Aprócska személyes élmény: hozzám a film az érettségire való felkészülés ideje alatt jutott el. Vetítésének napján épp az a történelem tétel volt soron, amit később húztam. Hát emlékezetes maradt!



A kenguru című filmet 1975 nyarán forgatták Bertha Bulcsu azonos című kisregénye alapján. A történet szerint a főhőst - egy kőbányai teherautósofőrt - a főiskolán abban az évben diplomázott Gálffi László személyesíti meg. Szenvedélyes zenerajongó. Bármerre jár mindig zeneszó hallatszik a kocsijából. Nyolc, a hetvenes évek közepén alkotó legjobb magyar zenekar, a Fonográf, az M7-es, a Locomotiv GT, a Skorpió, a Bergendy, a Gemini, a Generál és az Omega jegyzi a film zenei anyagát. Rajtuk kívül az énekes közreműködők: Koncz Zsuzsa, Kovács Kati, Zalatnay Sarolta, Bódi Magdi és Delhussa Gjon.



33 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page