top of page
  • jokulata5

Tenisz




A tenisz ütővel játszott labdajáték, amely egyes vagy páros formában játszható. A játék célja pályán tartani a labdát, lehetőleg úgy, hogy az ellenfél erre ne legyen képes. A teniszben játékokat, illetve játszmákat kell nyerni. Az előre meghatározott számú szettet nyerő játékos vagy páros nyeri a mérkőzést." (Wikipédia)

Csapat létszáma: Egyéni vagy páros

Első játék: 19. század

Labda: Teniszlabda

Olimpiai: 1896–1924, 1988–napjainkig

Érintés: Nincs


Pöttöm kora óta egyik állandó sportja Gabrinak a síelés mellett. Korábban Horgenben voltak edzései, mostanság kiegészült a lakóhelyükön található teniszpályás egy órával is - iskola után, kedden és szerdánként. Korábban én is voltam kísérő, de ugye egy nagyfiú, aki a héten már betöltötte a 11-et, egyedül is oda tud közlekedni.

Hétvégén meg apa-fia programjuk, edzésekkel, versenyekkel fűszerezve. Volt szerencsém már ezt is élőben megnézni.

A héten iskolaszünet van náluk. A rendszer a következő: 5 hét sulit követ 2 hét szünet, de július közepéig tart a tanév, augusztus közepéig van vakáció.


Szóval letelt az első öthetes időszak, és a jelen szünet első hetét teniszakadémián töltötték apujával.


Élménye rengeteg: bennlakásos az akadémia, a mindennapi edzések, meccsek, Igazi nagyfiús program!

Tegnapi találkozása pl. az egyik neves játékossal, Alexander Bublikkal. Ha már nem vagyok tájékozott, illett rákeressek: Stanislavovich "Sasha" Bublik egy kazahsztáni profi teniszező. Egyéniben a világ 25. helyére rangsorolta a Tenisz Profi Szövetség, amit 2023 júliusában ért el, és jelenleg Kazahsztán első számú játékosa. Bublik 2021. november 8-án a világranglistán a 47. helyen áll a párosban. Wikipedia (angol) Született: 1997. június 17. (életkor 26 év), Gatcsina, Oroszország Magasság: 1,96 m Állampolgárság: Kazahsztáni, Orosz


Ma vége az akadémiának, és győztes meccsel zártak párosban!


Nagyszerű érzés, hogy családjuk életében központi helyet foglal el a sport, de azon a szinten, amikor öröm, és nem megy át kötelességbe!


Annyira büszke vagyok rá(juk)!






2023.10.13.

6 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page